Μικρές μπουκιές με μους τυριού και Αυγοτάραχο

mikres mpoukies mous

Υλικά
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας τρίμμα αυγοτάραχο καπνιστό
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Άνηθο
1 κοτσάνι σέλερυ
10-15 τοματίνια
4 φέτες ψωμί για toast
Φέτες αυγοτάραχο
Τρίμμα αυγοτάραχο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το καπνιστό τρίμμα αυγοτάραχο, τον χυμό λεμονιού, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε με ζωηρές κινήσεις να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα. Αφήνουμε το ψυγείο.
Πλένουμε 10 τοματίνια, κόβουμε το κάτω μέρος και αδειάζουμε από τα σπόρια. Τα αφήνουμε με την κομμένη μεριά πρός τα κάτω για να στραγγίξουν από υγρά. Αφαιρούμε την κόρα από το φωμί, κόβουμε στα 4 και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να γίνει τραγανό και να πάρει χρυσό χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τα υπόλοιπα τοματίνια στα τέσσερα. Πλένουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κοτσάνι του σέλερυ.

Γεμίζουμε τα τοματίνια με τη μους τυριού, χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή ένα μικρό κουτάλι. Τοποθετούμε μισή φετούλα αυγοτάραχο, 1-2 φετούλες σέλερυ, λίγο άνηθο και πασπαλίζουμε με τρίμμα Αυγοτάραχου.
Απλώνουμε στις τραγανές φέτες ψωμιού λίγη μους τυριού. Τοποθετούμε απο πάνω μια φέτα σέλερυ, μια φέτα τοματίνι και μισή φέτα Αυγοτάραχο.

Μια συνταγή από τον σεφ Σπύρο Κιτσινέλη

Leave a comment