Υλικά
Φιλέτο τσιπούρας ΣΑΩ
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Λιαστές τομάτες
Φιλέτο αμυγδάλου
Τρίμμα Αυγοτάραχο
Για το dressing λεμονιού με Αυγοτάραχο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα απαλή
½ φλυτζάνι χυμό λεμονιού
1 ½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού τρίμμα Αυγοτάραχο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, το Αυγοτάραχο και το χυμό λεμονιού προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το dressing, τις λιαστές τομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες και λίγο Αυγοτάραχο τρίμμα.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί αρκετά το λάδι, τοποθετούμε το φιλέτο τσιπούρας ΣΑΩ με το δέρμα προς τα κάτω και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να ξεκολλάει από το τηγάνι. Γυρίζουμε το φιλέτο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε με προσοχή από το τηγάνι και τοποθετούμε το φιλέτο σε λίγο απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε, τοποθετώντας το φιλέτο σε ένα πιάτο και συνοδεύουμε με τη σαλάτα που ετοιμάσαμε στην οποία προσθέτουμε και φιλέτο αμυγδάλου. Πασπαλίζουμε με λίγη Αφρίνα και με τρίμμα Αυγοτάραχο.
Μια συνταγή από το σεφ Σπύρο Κιτσινέλη