Υλικά
250 γρ. Κριθαράκι μέτριο
Γαρίδες καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
Καλαμαράκια σε ροδέλες
Μύδια χωρίς κέλυφος
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ καρότο ψιλοκομμένο
½ κολοκύθι ψιλοκομμένο
60 ml ούζο Πελάδα
750 ml ζεστό νερό
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρίμμα Αυγοτάραχο
ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκύθι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σταδιακά αρχίζουμε να ρίχνουμε σε 2-3 δόσεις το νερό και ανακατεύοντας συνέχεια περιμένοντας να απορροφηθεί η πρώτη δόση υγρών πριν ρίξουμε την επόμενη.
Μαζί με την τελευταία δόση υγρών προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα θαλασσινά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να αχνιστούν. Ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε λίγη Αφρίνα να διορθώσουμε τη γεύση και μόλις είναι έτοιμα τα θαλασσινά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι πασπαλίζοντας με τρίμμα Αυγοτάραχο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μια συνταγή από το σεφ Σπύρο Κιτσινέλη
Το τοπίο στο φόντο είναι η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου