B for Botargo

13582073_1776878102527368_7351366065405858238_o

Υλικά
Μισό πακέτο fusilli
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
7-8 τοματίνια cherry
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
1 σφηνάκι bourbon
Χυμό και ξύσμα από μισό lime
7-8 φέτες και 2 κουταλιές τρίμμα αυγοτάραχο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένος άνηθος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα fusilli, al dente. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τα τοματίνια και την πάπρικα να βγάλουν τα αρώματά τους. Σβήνουμε με το bourbon και αφήνουμε πάνω στη φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό από το lime και τα fusilli και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε δύο πιάτα. Μοιράζουμε τις φέτες Αυγοτάραχου και πασπαλίζουμε με το τρίμμα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο.
Απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Μια συνταγή από τον σεφ Σπύρο Κιτσινέλη