ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ;
Το αυγοτάραχο είναι το πιο φημισμένο από τα προϊόντα του Μεσολογγίου και συνάμα το πιο εκλεκτό. Όπως προκύπτει και από την ετυμολογία της λέξης -αυγό και ταριχεύω- το αυγοτάραχο είναι ένα φυσικό προϊόν που προέρχεται από εκλεκτά ταριχευμένα αυγά ψαριών, που εμβαπτίζονται σε φυσικό κερί μέλισσας για να συντηρηθούν.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Συγκεκριμένα, τα αυγοτάραχα προέρχονται από τις ωοθήκες του θηλυκού Κέφαλου -μπάφα για τους Μεσολογγίτες- τα οποία αφού καθαριστούν καλά, επεξεργάζονται με αλάτι, κατόπιν υποβάλλονται σε διαδικασία ελεγχόμενης ξήρανσης και στη συνέχεια βυθίζονται μέσα σε κερί για να διατηρηθούν περισσότερο.
Η εξαιρετική του ποιότητα, η ξεχωριστή γεύση του το κάνει το πιο εκλεκτό γκουρμέ προϊόν αλιείας. Θεωρείται πηγή σημαντικής ενέργειας και υψηλής διατροφικής αξίας, καθότι περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών και ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ;
Το αυγοτάραχο είναι το πιο φημισμένο από τα προϊόντα του Μεσολογγίου και συνάμα το πιο εκλεκτό. Όπως προκύπτει και από την ετυμολογία της λέξης -αυγό και ταριχεύω- το αυγοτάραχο είναι ένα φυσικό προϊόν που προέρχεται από εκλεκτά ταριχευμένα αυγά ψαριών, που εμβαπτίζονται σε φυσικό κερί μέλισσας για να συντηρηθούν.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Συγκεκριμένα, τα αυγοτάραχα προέρχονται από τις ωοθήκες του θηλυκού Κέφαλου -μπάφα για τους Μεσολογγίτες- τα οποία αφού καθαριστούν καλά, επεξεργάζονται με αλάτι, κατόπιν υποβάλλονται σε διαδικασία ελεγχόμενης ξήρανσης και στη συνέχεια βυθίζονται μέσα σε κερί για να διατηρηθούν περισσότερο.
Η εξαιρετική του ποιότητα, η ξεχωριστή γεύση του το κάνει το πιο εκλεκτό γκουρμέ προϊόν αλιείας. Θεωρείται πηγή σημαντικής ενέργειας και υψηλής διατροφικής αξίας, καθότι περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών και ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών.